Для зв'язку: [email protected]

Інформаційне агентство : Ювенальні прокурори провели бесіди зі школярами на тему захисту прав неповнолітніх і протидії булінгу

Інформаційне агентство : Ювенальні прокурори провели бесіди зі школярами на тему захисту прав неповнолітніх і протидії булінгу
419043 ПЕРЕГЛЯДІВ
27 вересня 2021 року, з нагоди 30-річчя ратифікації в Україні Конвенції Організації об’єднаних націй про права дитини, ювенальні прокурори Донецької обласної прокуратури провели просвітницькі заходи з метою інформування учнів загальноосвітніх шкіл та ліцеїв про їх основні права і обов’язки.
 
     
 
У ході відкритих уроків прокурори, насамперед, ознайомили дітей з основними положеннями чинного законодавства щодо захисту і піклування про них з боку держави і суспільства. Зокрема, йшлося про надання дітям вільного доступу до правосуддя, захисту від дискримінації та усіх форм насильства.
 
     
 
 Значну увагу приділено темам адміністративної та кримінальної відповідальності з наведенням прикладів правопорушень, за які може бути покарано, згідно із законодавством, самих школярів та їх батьків. У формі жвавого діалогу обговорено основні правила поведінки хлопчиків та дівчат у громадських місцях, під час спілкування з однолітками та вчителями.
 
     
 
Особливий акцент поставлено на неприпустимості булінгу, залякування, висміювання і будь-якого цькування дітей в реальному житті та у соціальних мережах. 
 
     
 
«Ми ще раз закликали дітей не замовчувати такі випадки, а негайно повідомляти батьків, викладачів чи поліцію. Головне – пам’ятати, що звернутись до нас з цих питань діти можуть у будь-який час, і ми завжди готові прийти їм на допомогу», – запевнила начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Донецької обласної прокуратури Тетяна Чекайлова.
 
Загалом ювенальні прокурори Донеччини відвідали 12 навчальних закладів та планують зробити такі зустрічі регулярними.

Послуги

Мої відео