Для зв'язку: [email protected]

11.05.2021 Прес-конференція про надання іпотеки ВПО

200151 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пресконференція за участі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Кредитної Установи для Відбудови KfW, Франкфурта-на-Майні і Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву щодо оголошення початку реалізації проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб».
З метою фінансування проекту Урядом Німеччини через KfW надано грант у розмірі 25,5 млн євро. Отримувачем коштів є Мінреінтеграції, виконавцем – Держмолодьжитло.
Житлове питання є одним із найбільш гострих соціальних питань для внутрішньо переміщених осіб, які не можуть вирішити його самостійно, без підтримки держави. Тільки у відкритих електронних реєстрах учасників програм Держмолодьжитла обліковуються понад 18 тис. сімей ВПО.
Зважаючи на рівень фінансування цих програм за рахунок бюджетних коштів, питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб залишається без належної відповіді. Саме тому співпраця з KfW є важливою як для ВПО, так і для нашої держави.
Кредити внутрішньо переміщеним особам надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних із розрахунку 63 кв. м загальної площі на сім’ю, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).
Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.
Для участі у програмі буде сформовано окремий реєстр громадян на базі чинних, які ведуть регіональні управління Держмолодьжитла. При цьому вже включені до цих реєстрів громадяни не будуть виключені з них до моменту фактичного отримання кредиту.
Під час прес-конференції Мінреінтеграції, KfW і Держмолодьжитло розкажуть про деталі проекту «Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб», покроковий план дій для охочих взяти участь у програмі і умови отримання кредитів на придбання житла.
Учасники пресконференції:
- Бертрам фон Мольтке - постійний заступник Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні;
- Курт Штрассер - директор Офісу KFW в Україні;
- Інна Драганчук - заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій;
- Сергій Комнатний - Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.
Коментарі вимкнено

Мої відео